TERÀPIES NATURALS

FLORS DE BACH

ES REALITZEN TRACTAMENTS PERSONALITZATS PER TOTES LES EDATS I EL CURS DE FORMACIÓ PER SER TERAPEUTA.

La teràpia de les flors de Bach desenvolupada fa més de cinquanta anys pel metge i investigador anglès Edward Bach, és un dels fenòmens més interessants de la medicina alternativa contemporània.
El métode curatiu del doctor Bach es basa en el fet de que la malaltia no sols és el resultat de trastorns corporals sinó que té el seu origen en sentiments i actituts negatives que bloquejen la nostra energia vital, com deia Bach “per a corregir una malaltia física, és necessari corregir els problemes mentals i emocionals del pacient”.

El punt fort de la teràpia de les flors radica en la normalització dels trastorns psíquics i en la resolució dels conflictes interns, així com en la millora del dolor físic en causes psíquiques reconcil·liables o símptomes concomitants.

Existeixen 38 remeis compressos en el sistema floral del doctor Bach. Aquests 38 remeis estàn compostos per 34 flors silvestres i 4 flors de cultiu. L’últim no és una flor, sinó aigua de manantial (Rock Water).

Cada cop són més les investigacions que comproven lo establert pel docotr Bach: les emocions tenen un efecte profund en la nostra salut. No sols afecta el sistema immunològic, sinó que creen predisposicions a moltes malalties. Pràcticament a cada malaltia se li ha associat una moció negativa. Per exemple, emocions com l’odi, l’enveja i el resentiment estàn relacionades amb malalties com el càncer i la diabetis. Les malalties de la pell es relacionen amb la falta d’autoestima. Sempre que hi han canvis en l’estil de vida hi ha tensió emocional, la qual debilita el sistema immunològic, que alhora propícia el desenvolupament de malalties.

Un cop que entenem que les malalties tenen el seu origen en les emocions, podem analitzar-nos a nosaltres mateixos fins trobar quines van ser les emocions que van provocar la malaltia. Un cop que prenem consiència d’aixó, és més fàcil i ràpid superar la malaltia. Així podem entendre les malalties no com a càstigs o errors, sinó com a oportunitats per a superar-nos emocionalment.

El doctor Bach va arribar a la conclusió de que l’organisme emmalalteix com a conseqüència de les següents 7 formes bàsiques: l’orgull, la crueltat, l’odi, la ignorància, la inestabilitat, l’egoisme.

L’essència floral procura elevar la nostra vibració i apropar-nos a la nostra pròpia essència interna, per a prendre consciència dels nostres errors i desenvolupar els nostres aspectes més positius, per evitar el patiment i la malaltia en tots els seus nivells.

Algunes de les aplicacions: pors, fòbies, ansietat, tristor, esgotament físic i emocional, insatisfacció, falta d’atenció, apatia, soletat, rigidesa, estrés, gelosia, potenciador de la memòria, dificultat a canvis, traumes, problemes dermatològics, etc. També es pot utilitzar amb cremes.

La malaltia és, per essència, el fruit del conflicte entre l’ànima i la ment.

Terapeuta: Isabel Gutiérrez

Demaneu hora per visita i tractament

CURS FLORS DE BACH: PROGRAMA

Generalitats

 • Teràpia floral del Dr. E.Bach. Biografia. Filosofia i el seu concepte de malaltia. Sistema floral. Preparació d’essències. Mètode d’actuació (nocions de medicina vibracional). Camp d’acció. Aplicacions. Perspectives.

Desenvolupament dels 38 remeis florals+rescate

 • Informació de cada un dels remeis i fitxes complementàries de Diagnòstic Diferencial

Temes de profundització a la teràpia

 • Aplicacions locals (preparació de cremes i col·liris). Quan un tractament no funciona: flors comodí.

Nocions bàsiques de Diagnòstic i Tractament

 • La entrevista. Duració del Tractament. Preparació de la prescripció. Conservació. Dosificació i posologia. Casos reals i la seva resolució.
És un curs molt complert en el que s’entreguen més de 300 fulls d’informació on en finalitzar la formació us oferirà les eines necessàries tant per ús particular com per realitzar tractaments com a terapeutes florals del Dr Bach.
El curs comença el 27 de gener de 2014 i finalitza el 26 de maig de 2014. Es farà els dilluns de 19.00 a 21.30h. Els curs constarà de 13 sessions de 2 hores i mitja.
Les dates són:
- 27 de gener
- 3, 10 , 17 i 24 de febrer
- 3, 10 i 31 de març
- 7 i 28 d’abril
- 5, 19 i 26 de maig
Us fem saber el preu del curs i varies opcions de facilitat de pagament (al comptat, dos plaços o mensual), així com un descompte en el vostre preu del curs per si porteu una o més persones. La matrícula és de 60€.
Opció 1
Tipus de pagament: Quota mensual (5 mesos)
Preu: 90€/mes
Total: 450€
Opció 2
Tipus de pagament: Al comptat
Preu: 450€ – 10% descompte
Total: 405€
Opció 3
Tipus de pagament: Dos plaços (un en començar el curs i l’altre la primera setmana de març)
Preu: 450€ – 5% descompte
Total: 426€
Opció 4: Si portes una o més persones
Tipus de pagament: Al comptat
Preu: 450€ – 20% descompte
Total: 360€
Opció 5: Si portes una o més persones
Tipus de pagament: mensual
Preu: 450€ – 10% descompte
Total: 405€
Preu mensual: 81€/mes
Per fer efectiva la vostra inscripció heu de fer el pagament de la matrícula al número de compte  Banc de Sabadell: 0081 0900 81 0002729078  indicant com a concepte Flors Bach i el vostre nom, o passar pel Centre Activa’t.

Impartit per Isabel Gutiérrez

REIKI

El Reiki que es practica i s’ensenya a l’Activat és el Reiki Usui-tibetà.

ELS PRINCIPIS DEL REIKI

Només per avui, no t’enfadis.
Només per avui, no et preocupis.
Només per avui, sigues agraït per les teves moltes benediccions.
Només per avui, porta a terme la teva tasca amb honestedat.
Només per avui, sigues amable amb tots els éssers vius.

Aquests principis van ser transmesos pels mestres Reiki com a guia moral, ètica i espiritual, perquè tots els que transitem per la meravellosa experiència de ser un canal Reiki romanguem units en l’Amor, ja que Reiki és Amor.

NOMÉS PER AVUI

“NOMÉS PER AVUI” simbolitza la idea de “AQUI I ARA”.

No hem de tenir remordiments del passat, ja que si alguna acció del nostre passat ens causa inquietud o sentiments de culpabilitat hem de comprendre que en aquell moment concret actuem segons els nostres condicionaments de llavors i que allò va ser el resultat del nostre grau evolutiu anterior, per el que la nostra actuació va ser el millor que vam poder fer, i hem d’agrair la lliçó que vam aprendre llavors, lloa qual ens ha permès que és acció no es torni a repetir en la nostra vida.

Tampoc hem de preocupar pel futur, perquè som nosaltres mateixos us que anem creant el nostre propi futur, i les situacions per les quals passem són exactament les que necessitem en cada moment, ja que cada una tanca la lliçó que hem d’aprendre per al nostre procés de evolució, per la qual cosa hem d’agrair a cada situació, sigui agradable o no, i seguir el nostre camí amb acceptació, pau i amor.

QUÈ ÉS EL REIKI?

És un mètode de curació física i espiritual, així com una forma excel lent de relaxació. Consisteix en imposar les mans sobre el cos en diferents posicions, ja sigui estirat, assegut o de peu, però sempre relaxat. Qualsevol pot rebre el tractament acudint a un centre especialitzat. Cal ser iniciat per un mestre reiki.
Reiki significa força vital universal. Els seus principis es basen en el “aquí i ara”. Reiki alleuja el dolor, accelera el procés de curació, relaxa la persona receptora i reequilibra els seus chakres i la seva energia àurica. Els efectes de sanació Reiki generalment produeixen una harmonització completa i multidimensional en les diferents esferes de l’ésser, transformant i desenvolupant interiorment.

Terapeuta: Isabel Gutiérrez

MODALITAT

Teràpies: Es realitzen tractaments amb Reiki on el sanador atén a la persona en la seva totalitat.

Formació de terapeutes en Reiki: Es prepara pels diferents nivells de Reiki, mirar a la pestanya de Cursos.

—————————————————————————————

ESCOLA DE REIKI

OBERTES LES INSCRIPCIONS. ELS PROPERS CURSOS COMENCEN A PARTIR DEL 15 DE SETEMBRE. APUNTA’T ENVIANT UN EMAIL AL igutierrez11@hotmail.es O UN WHATSAPP AL 639316100

Reiki és saviesa i veritat, llum i amor, viu en l’interior de tot i és simple, com simple és tot allò autèntic en aquest món.
Tenim un cos físic dens que és perceptible directament a la vista i el tacte i altres cossos no visibles que tenen diferents nivells vibracionals i que determinen l’estat general del cos físic.
El sanador Reiki atén a l’ésser en la seva totalitat, resolent directament la causa de la malaltia i no solament el símptoma.
El 90% de les malalties físiques tenen la seva arrel en traumes emocionals, pautes mentals negatives o conflictes relacionals.
El Reiki sana tots aquests conflictes i així pots realitzar els canvis que la teva vida necessita.
Reiki és una manera de viure, un enteniment profund de l’ésser humà, que et dóna les eines per modificar allò que no flueix com ha de ser.

NIVELLS DE REIKI

REIKI I:

En les sessions de Reiki I es pot realitzar autoteràpia i teràpia a persones físicament presents.
És el procés que s’anomena curació directa, el terapeuta a d’imposar les mans directament sobre ell o sobre un pacient.

Temari del curs:

 • La història del Reiki
 • El Reiki i els chakras
 • Què és el Reiki
 • Principis del Reiki
 • Com realitzar un tractament
 • Autotractament
 • Posicions de les mans
 • Sintonització
 • Meditació
 • Pràctica

REIKI II

L’alineament Reiki II augmenta la quantitat d’energia curativa, dirigint-se més específicament als aspectes emocionals, mentals i kàrmics.
En el segon nivell s’incrementa en gran mesura la potència de les curacions directes; a més a més, s’afegeixen els mètodes i els instruments per a sanar a algú que no estigui físicament present: és la curació a distància.

Temari del curs:

 • Repàs de Reiki I
 • Absorció i circulació de l’energia
 • El Yin i el Yang
 • Símbols Reiki II
 • Curació a distància
 • La sessió terapèutica
 • Reiki i Meditació
 • Sintonització
 • Meditació
 • Pràctica

REIKI III

Es realitza aquest nivell intermig entre Reiki II i Mestratge, per aprendre tots els mecanismes d’un mestre Reiki, incloent la cirugía psíquica, i així permetre al terapeuta que no vol impartir el métode del Reiki, tenir totes les eines del Mestre excepte l’ensenyament.

Temari del curs:

 • Repàs dels símbols del Reiki II
 • Reiki III
 • Treballar amb l’energia
 • Símbols Reiki III
 • Cirurgia psíquica
 • Cercle Reiki de mestres
 • L’òrbita microcòsmica
 • Centres d’apertura còsmica
 • Sintonització
 • Meditació
 • Pràctica

MESTRATGE

És el grau de mestre i ensenyant. Aquest grau es recomana als qui pensen dedicar-se a la curació i sobretot als qui pensen ensenyar Reiki i fer del mètode una part de la seva vida.

Temari del curs:

 • Mestratge Reiki
 • Símbols del mestratge
 • Sintonització
 • Com realitzar els alineaments
 • Meditació
 • Pràctica

METODOLOGIA

Tots els cursos són teòrics-pràctics. S’entrega un manual a cada curs i un títol acreditatiu.

S’ofereix

 • Entrega d’un dossier complert a cada nivell.
 • Teoria i pràctica del Reiki.
 • Diploma acreditatiu.
 • Es complementa cada nivel amb altres tècniques terapèutiques.
 • Participar com a voluntari en cursos.
 • Intercanvis de Reiki gratuïts.

Impartit per Isabel Gutiérrez Blanch

MEDITACIONS

TALLER TEÓRICO PRACTICO DE MEDITACIÓN

La meditación es algo tan sencillo que es difícil de entender porque la mente todo lo cuestiona. Frecuentemente nos decimos: “con esta posición”, “de esta manera”, “sentiré”, “notaré”, “esto si es meditar”, “esto no”, “he leído”, “me han dicho”, etc.
Lo único válido realmente es la experiencia personal, porque meditar es experimentar, es conocer al meditador.

Cada momento no vivido plenamente no es más que un empobrecimiento de la calidad de nuestras vidas.

Las prácticas meditativas llevan a experiencias o estados culminantes que desbloquean y despiertan los grandes valores humanos y espirituales.

Este taller nace del deseo de dar herramientas y practicas meditativas para el redescubrimiento de la esencia personal y el restablecimiento del recuerdo de si mismo.

Taller de 3 h.

Inversión: 30 € (entrega de dosier).

Fecha: a confirmar

Impartit per Sergi Zamora

NATUROPATIA


Es la filosofia naturista que trata de darnos una solución a los problemas de la salud y la enfermedad, y que ha de procurarnos el cauce necesario para las manifestaciones del espíritu humano a través de los medios físicos como:

 • LAS PLANTAS CURATIVAS: Son las plantas ofrecidas por la naturaleza, nos ayudan a mantener un estado de bienestar completo, físico, mental y social.
 • LA EXPLORACIÓN DEL IRIS: A través del estudio del iris en los ojos podemos determinar el tipo de constitución de nuestro cuerpo, y manchas o pigmentos en el iris delatan posibles debilidades físicas.
 • LA REFLEXOLOGÍA: En los pies se reflejan prácticamente todos nuestros órganos, actuando sobre ellos en forma de ligera presión digital y masajeándolos, ayuda a corregir posibles debilidades físicas.
 • LA HIDROTERAPIA: El agua como medio terapéutico, aplicado por contraste sobre la piel con decociones o aceites esenciales de plantas, ayudan a recuperarnos de muchas dolencias.
 • DIETAS SALUDABLES: Que tu alimento sea tu medicina y tu medicina tu alimento.

Naturópata: Ramon Coloma

 • Visitas concertadas al 639316100, y al email: igutierrez11@hotmail.es

__________________________________________________________________________________________________

TALLER PRÀCTIC DE PLANTES MEDICINALS

Inscripcions obertes

Aquest taller està enfocat a tot aquell que vulgui assolir un ampli coneixement sobre les plantes medicinals, les seves avantatges com a mètode curatiu, els principis actius en el nostre cos, la preparació per a el·laborar infusions, olis, càpsules, xarops, compreses i locions, tintures, ungüents, cremes curatives, etc.

També s’estudiaran àmpliament tots els tipus de plantes i les seves propietats; així com la funció de cada planta medicinal i la part del cos on la seva acció és més influent.

Cliqueu el següent enllaç per veure el temari:    Temari plantes medicinals

Data: a confirmar a partir del mes d’octubre/novembre 2014

Preu: 60€ (teoria) + 20€ pràctica

Per primer cop es pot realitzar tot sencer o cadascuna de les parts per separat.

És realitza una part pràctica que consta en una una excursió al camp per identificar les plantes medicinals estudiades. Es farà un diumenge al matí.

Impartit per Ramon Coloma

___________________________________________________________________________________________________

TALLER DE DIAGNÒSTIC SEGONS

EL YIN I EL YANG I ELS 5 ELEMENTS

Inscripcions obertes

La força de la vida es troba present en les dues forces primordials, el YIN i el YANG. D’elles surten els 5 elements de la natura (les 5 fases o moviments): Fusta, Foc, Terra, Metall i Aigua. Cadascun dels 5 elements estan relacionats amb l’energia corresponent a cada estació de l’any, i l’energia de cadascun dels nostres òrgans i vísceres.

YIN: terra, mare, femení

YANG: cel, pare, masculí

La teoria de la MTC argumenta que els desequilibris del Yin i el Yang són l’origen de les malalties. “Per poder curar una malaltia s’ha de tractar el seu origen”.

Tot el que existeix és energia. Hi ha un fluxe en l’univers: el TAO. El Tao flueix lenta però constantment, mantenint les coses de l’univers en ordre i equilibri.

En el cos, es fa referència al Yin i al Yang com a l’aigua i el foc del cos. Si podem reconèixer aquestes dues energies podrem reequilibrar-nos mitjançant l’observació i l’autoconeixement.

L’equilibri del nostre ser és dinàmic i fluid, canvia segons el nivell d’activitat o les emocions que sentim, segons l’hora del dia i el pas de les estacions. No obstant això, cada persona té una constitució preferentment Yin o Yang: aquesta depen de diversos factors, i no es pot canviar; l’herència genètica, l’energia de l’univers en el moment del nostre naixement, etc.

A primera vista podem classificar la constitució de les persones en Yin o Yang a grans trets. Hem d’entendre que cap energia és millor que l’altre. Coneixent els nostres punts forts i dèbils podem adaptar-nos a qualsevol circumstància.

El diagnòstic segons el Yin i el Yang, i els 5 elements, és una forma de diagnòstic basada en les lleis naturals, per tenir l’observació dels continus canvis que experimenta la natura.

Impartit per Ramon Coloma